Softwareontwikkeling

Vakkennis en ervaring

Underdark spreekt Python, PHP, SQL, no-SQL, (X)HTML, XML, CSS, JavaScript en verschillende andere talen die nodig zijn om een breed scala aan projecten met succes te kunnen afronden. Daarnaast zijn wij goed in natuurlijke talen zoals Nederlands en Engels, waardoor uw ideeën zonder onduidelijkheden of verrassingen tot een eindproduct gevormd kunnen worden.

Wij hebben ruime ervaring in het opzetten, beheren en opschalen van drukbezochte websites in omgevingen die niets anders tolereren dan continue beschikbaarheid. Door gebruik te maken van deze kennis en onze getting-things-done-mentaliteit kunnen we ook aan uw wensen voldoen.

Webontwikkeling

Sinds de opkomst er van zijn wij actief bezig met het internet. We beschikken over een brede basiskennis en zijn tevens op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en de laatste trends; wij verstaan ons vak als geen ander.

In de praktijk maken we gebruik van zowel bewezen technieken als van experimentelere technieken, om zodoende te zorgen voor stabiliteit, hoge prestaties, brede browser- en apparaatondersteuning én een mooi eindresultaat.

Python én PHP

Hoewel wij primair met Python werken, zijn we ook sterk in PHP. Dit stelt ons in staat om oplossingen te bouwen die koppelen op of samenwerken met bestaande programma's.

E-commerce

Webshops

Sinds eind jaren '90 zijn wij bezig met e-commerce. We hebben ervaring met het bouwen en beheren van webshops en grote webshopsystemen, maar ook met het gebruik van reeds bestaande systemen.

E-commerceadvies

Hoe benadert u het best uw klanten en hoe blijft u de concurrentie altijd een stapje voor? Met onze brede kennis en ruime ervaring kunnen we snel en effectief uw webshop aanpassen aan nieuwe plannen of een compleet nieuwe richting inslaan. Uiteraard kunnen we u ook goed advies geven bij het kiezen van bestaande producten of andere aanbieders.

Magento

Voor onze bestaande klanten werken wij voornamelijk met Magento, maar als uw bedrijfsvoering hierom vraagt kunnen we uiteraard ook met andere systemen werken.

Een systeem op maat maken ligt ook geheel binnen de beschikbare mogelijkheden. Ontbrekende schakels in uw automatisering kunnen wij voor u ontwerpen en ontwikkelen, zodat u direct de efficiëntie van uw bedrijf kunt verhogen.

Codekwaliteit en digitale beveiliging

Codekwaliteit

Code is kunst.

Elke softwareontwikkelaar zal u dit melden. Echter is niet alle code even functioneel en praktisch.

Nette code is goede code.

Hoewel het zo eenvoudig lijkt, blijkt in de praktijk vaak dat het lastig is om vast te houden aan dit motto. Het is natuurlijk niet zo dat automatisch alle nette code goede code is, maar het is wel degelijk zo dat een rommelige codebase een geweldige broedplaats is voor allerhande bugs en onverwachte gedragingen.

Kwaliteitscontrole

Wij van Underdark zijn als geen ander geïnteresseerd in schone, functionele code. Omdat we hier zelf zo op gebrand zijn kunnen we ook u helpen met het opschonen van de code, het opzetten van regels en voorschriften en er op toezien dat deze nageleefd worden. Uiteraard kunnen we ook bestaande code voor u doorlopen om te bepalen waar de meeste winst met de minste inzet behaald kan worden, maar ook waar de cruciale verbeterpunten liggen.

Beveiligingstests

Naast het controleren van code kunnen wij ook uw applicatie, netwerk, systemen en/of procedures onderzoeken op potentiële beveiligingsproblemen.