Codekwaliteit

Efficiëntie

Codekwaliteit is van essentiëel belang en nette, geteste en gedocumenteerde code betaalt zich vanzelf terug. Wanneer de klant de derde (of zeventiende) nieuwe functie wil implementeren zal dat met goede code gemakkelijker en sneller te realiseren zijn. De helpdesk zal minder vragen te verwerken krijgen en er zullen minder bugs roet in het eten gooien.

Kwaliteitscontrole

Bij Underdark zijn we als geen ander geïnteresseerd in schone, functionele code. Omdat we hier zelf zo op gebrand zijn kunnen we ook u helpen met het opschonen van code, het opstellen van regels en het er op toezien dat deze regels nageleefd worden. Uiteraard kunnen we ook bestaande code voor u doorlopen en onderzoeken wat er beter kan, wie er meer tijd nodig heeft of welke managementkeuzes een positief resultaat op de kwaliteit kunnen hebben.

Netwerk- en systeembeveiliging

Beveiligingsproblemen

Vaak blijven beveiligingsproblemen onopgemerkt, totdat zich het probleem voordoet. Begrijpelijk, maar wanneer dat gebeurt toch niet minder vervelend. Beveiliging is een ingewikkeld en moeilijk onderwerp dat bovendien ook nog eens niet direct bijdraagt aan uw bedrijfsresultaat. Ondanks dat kan er wel een hoop van afhangen.

Beveiligingsplannen

De aanwezigheid van beveiligingsproblemen is niet het enige dat uw continuïteit in gevaar kan brengen. Ook de volgende kwesties zijn van belang:

Back-ups
Is uw back-upplan functioneel, getest en toereikend voor uw bedrijf? Kan, in het geval van een hardwareprobleem, uw hardware snel en gemakkelijk vervangen worden?
Gegevensopslag
U moet ongetwijfeld data van derden verzamelen, maar bewaart u niet te veel en bewaart u dat veilig genoeg? Minder opgeslagen gegevens betekent bij een onverhoopte inbreuk automatisch minder schade.

Beveiligingstests

Naast het controleren van code kunnen we ook uw applicatie, netwerk, servers, databases, procedures en andere belangrijke delen van uw infrastructuur onder de loep nemen. Uiteraard geven we per onderdeel aan wat er verbeterd kan worden en of er eventueel procedures kunnen worden aangepast, zodat deze zaken veilig blijven.

Linux én Windows

Omdat de meeste websites en internetgerelateerde zaken op GNU/Linux of UNIX-systemen worden gehost, hebben wij onze focus op deze platformen gelegd, maar omdat netwerkprotocollen en -systemen ook van toepassing zijn op Windows-systemen kunnen en zullen we die ook nakijken.

Geïnteresseerd?

Wij kunnen u met onze kennis helpen om uw code, systemen en platformen veilig te maken en veilig te houden. Mail of bel ons gerust en vraag om meer details. We zullen samen met u naar uw systemen kijken en een offerte samenstellen voor de door u gewenste diensten.