SmartPublish

Crowd sourced Publicatie-platform met profielen

SmartPublish?

Samenwerkend met onze klant Smartwurk ontwikkelde Underdark een dynamisch platform dat de middenweg kiest tussen een profielen-site en een nieuws-site. Door gebruikers de mogelijkheid te geven zelf allerlei verschillende typen items te plaatsen (denk hierbij aan nieuws, vacatures, leuke locaties) ontstaat een continuë stroom van interessante publicaties. Gekoppeld aan het publieke profiel van deze gebruikers vormt dit een daarmee ook direct de persoonlijk etalage waarmee snel duidelijk is welke interesse's iemand heeft en daarmee om gaat.

Door de publicaties daarnaast te voorzien van onderwerpen via een "Tag"-systeem, wordt het voor iedereen gemakkelijk om bepaalde interessegebieden uit te kiezen en deze te volgen op zijn of haar eigen SmartPublish Homepage. Favoriete "Tags" kunnen elk moment aangepast worden en ook specifieke gebruikers kunnen net zoals bij bijvoorbeeld Twitter gevolgd worden.

Het platform zelf is 100% configureerbaar met dynamische item-typen welke bestaan uit simpele kern-types is het mogelijk om een breed maar ook speficiek aantal item-typen te formuleren welke goed bij uw organisatie passen en daarnaast toch goed sorteerbaar, filterbaar en toonbaar blijven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld datum-velden, of gps locaties om een kalender of kaart te tonen aan de hand van de door de gebruikers gepubliceerde items.

Voor SmartWurk is het regionaal karakter van de site naast de toespitsing op zzp-ers en bedrijven belangrijk. Door de 100% seperatie tussen de logica en opmaak van de site was het mogelijk een grafisch sterke site te ontwikkelen terwijl op de achtergrond de technische eisen al vast stonden. Uiteraard is het platform volledig responsive, en kunnen de data-api's gemakkelijk gebruikt worden in bijvoorbeeld een app of andere web-applicatie.

Eigenschappen van SmartPublish

 • 100% configureerbare item-typen.
 • Vrije keuze in tags, beheerd door admin, moderator of gebruikers.
 • Volledig SaaS, gehost en beheerd in Nederland.
 • Responsive en html5 compliant front-end welke op alle courante apparaten werkt.
 • Client-side caching en interactie voor optimale laad-snelheden.
 • Static SEO vriendelijke versie voor browsers zonder JavaScript mogelijkheden.
 • Rest-full JSON backend.

µWeb

High performance Python web framework

Wat is µWeb?

µWeb is een in Python geschreven opensourcesoftwarepakket. µWeb is lichtgewicht en ontworpen om een flexibele maar krachtige basis te bieden voor moderne webapplicaties. Het gebruikt mod_python voor integratie met Apache of draait als standalone-server middels Pythons ingebouwde BaseHTTPServer-pakket.

Wat biedt µWeb?

µWeb levert een MVP-achtige omgeving met de volgende drie basisprincipes als leidraad: zo min mogelijk boilerplate, zo min mogelijk Magie™ en separatie van lagen door conventie in plaats van harde grenzen. Niet geheel toevallig overlappen deze gedachten voor een groot deel met de Zen van Python.

Eigenschappen van µWeb

 • Een request router gebaseerd op regexes
 • Een response object voor elke HTTP status en elke content type
 • Integratie met Apache of standalone als Python-webserver
 • Een goed gedocumenteerde template parser
 • Automatische HTML-filtering om XSS-aanvallen te voorkomen

Magento-Python-API

Webshop application programming interface

Wat is de Magento-Python-API?

Onze Magento-Python-API is een koppeling op het e-commerceplatform Magento. Magento is een veelgebruikt opensourcesysteem voor webshops. Hoewel Magento zeer uitgebreid is, is het inrichten ervan niet weggelegd voor de gemiddelde webshopbeheerder. Dit is zeker het geval wanneer Magento met externe programma's gekoppeld moet worden.

Onze Python-API koppelt op Magento en levert naast de basis-API van Magento een groot aantal extra tools waarmee je sneller en simpeler kunt werken.

Wat biedt de Magento-Python-API?

Door gebruik te maken van onze API is het aanmaken of aanpassen van producten, categorieën en voorraden vanuit eigen bronnen gemakkelijk en snel te realiseren. Ook heeft de API een HTTP-proxy. Gebruikmakend van deze proxy is elke bestaande applicatie in elke programmeertaal te koppelen aan Magento; het hoeft alleen HTTP te communiceren.

Bij de API wordt volledige documentatie geleverd. Extra ondersteuning kan altijd bijgekocht worden.